Primăria orădeană a anunţat că firma SC Kaluna SRL, specializată în amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, a finalizat luni amenajarea peisagistică a sensului giratoriu de la intersecţia străzilor Matei Corvin cu Suişului, din Episcopia Bihor.

"Această giraţie de la intrarea în oraş (zona Real II) a fost amenajată cu arbori ornamentali (pyramidalis şi miscanthus sp, tuja globosa, photinia, lavandula, rosa, taxus, prunus laurocerassus) şi gazon. Întreaga giraţie este dotată cu un sistem automat de irigare pe baterie", se arată în comunicat.

Pe lângă "aspectul estetic liniar", şi aspectul practic a fost avut în vedere, fiind amenajate patru culoare fără vegetaţie pentru a facilita vizibilitatea în sens şi la intrarea în sens. "Acest spaţiu a fost acoperit cu pietriş normal, recomandat pentru zonele cu trafic mare, implicit cu praf mult", menţionează reprezentanţii municipalităţii.

Pentru o întreţinere mai uşoară, amenajarea a fost prevăzută cu o folie specială împotriva buruienilor, cu rezistenţă redusă la penetrarea apei, separator de gazon, care rezistă atât la factori UV cât şi la factori mecanici cum ar fi călcarea cu piciorul, respectiv maşină de tăiat iarba.

Sistemul de irigaţie asigură udarea regulată a plantelor şi gazonului în lipsa unei surse de curent şi este controlat de către un calculator alimentat, de asemenea, cu baterie.

"În total s-au montat 698 metri pătraţi de gazon, 253 metri liniari de separator special de gazon, 22 metri cubi de pietriş şi 335 metri pătraţi de folie specială împotriva buruienilor. Întreţinerea acestui sens giratoriu se va efectua de către Primăria Oradea prin RER Ecologic Service", se mai arată în informarea transmisă de municipalitate.