Direcţia pentru Sănătate Publică Bihor a transmis, sâmbătă, alături de situaţia actualizată privind prevenirea răspândirii coronavirusului în judeţ, precizarea că, la finalul săptămânii trecute, a dat o amendă în valoare de 10.000 de lei unei persoane din judeţ care trebuia să stea acasă, dar nu a respectat măsura autoizolării.

"DSP Bihor a aplicat o amendă în valoare de 10.000 lei la o persoană care în data de 6.03.2020 nu a respectat măsura autoizolării la domiciliu", se arată într-o informare transmisă de dr. Dorel Ţîrţ.

În ceea ce priveşte situaţia actualizată a răspândirii COVID-19 în Bihor, sâmbătă, la ora 15, o singură persoană din judeţ era diagnosticată cu acest virus.

Este vorba de femeia din Oradea, în vârstă de 49 de ani, care, pe 10 martie, a minţit la frontieră că vine din Ungaria, în timp ce, de fapt, se întorcea din Italia.

DSP Bihor face o anchetă epidemiologică pentru a stabili cu cine a intrat orădeanca în contact. Totodată, IPJ Bihor a întocmit pe numele femeii dosar penal pentru "zădărnicirea combaterii bolii".

Tot sâmbătă, la ora 15, în Bihor erau 60 de persoane aflate în carantină (întoarse din "zona roşie"). De asemenea, 15 persoane sunt internate în spital, la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal. Pentru acestea se fac teste. În autoizolare la domiciliu sunt 270 de persoane, din care 155 sunt persoane întoarse din "zona roşie" şi 115 aparţinători ai acestora.