Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul de Poliţie Bihor, în cursul zilei de duminică, a fost desemnată o persoană specializată pentru preluarea apelurilor prin 112 care vizează desfăşurarea alegerilor. Astfel, în jurul orei 14.20, un cetăţean a sesizat că o persoană care a votat într-o secţie din Oradea a fotografiat cu telefonul mobil buletinul de vot, în timp ce se afla în cabina de votare. Un echipaj al Poliţiei Municipiului Oradea s-a deplasat în scurt timp la secţia respectivă.

"Votantul a fost identificat în persoana unui orădean de 37 de ani. Poliţiştii au luat faţă de cel în cauză măsura sancţionării contravenţionale cu amendă în valoare de 1.000 lei", se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, între orele 7 şi 14.30, în total 18 cetăţeni au sunat la 112 pentru a reclama eventuale ilegalităţi în ceea ce priveşte desfăşurarea alegerilor. Poliţiştii au verificat fiecare sesizare, constatând că 17 dintre ele erau false.

Totodată, inspectorul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, a mai precizat că, "după ce pe un post naţional de televiziune a apărut informaţia potrivit căreia există suspiciuni că "zeci de microbuze cu persoane ies din ţară prin punctele de frontieră Borş, Salonta şi Valea lui Mihai şi merg în Ungaria pentru a vota", poliţiştii de frontieră bihoreni au efectuat verificări, rezultând faptul că aspectele semnalate nu se confirmă".