Un student din Iaşi a fost amendat pentru un banc spus pe stradă. Nu orice fel de banc, ci unul cu poliţişti. Agenţilor comunitari nu li s-a părut deloc amuzant, aşa că l-au "premiat" pe glumeţ cu 200 de lei amendă, pentru că "le-a lezat integritatea".

Tânărul a ieşit la o plimbare cu doi prieteni, îşi povesteau lucruri amuzante. Din vorbă în vorbă, au ajuns la bancuri. Atunci studentul de 19 ani şi-a întrebat amicii de câţi poliţişti este nevoie ca să deşurubezi un bec. Tânărul spune că nu vorbea tare, nu era băut şi nici nu a făcut-o ca să sfideze pe cineva. Nu şi-a dat seama că fix în acel moment, din spate veneau nişte agenţi comunitari, cărora le-a atras atenţia subiectul.

Poliţiştii comunitari l-au amendat pe tânăr în baza legii ordinii publice, care sancţionează, cităm, "săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi ce lezează onoarea instituţiilor publice". Studentului ieşean i-a cam pierit cheful de glume pe stradă, când a văzut că are de plătit 200 de lei. Tânărul spune că agenţii ar fi făcut un abuz şi că i-a fost îngrădit dreptul la liberă exprimare, aşa că va contesta amenda.