După ce în 2010, agenţii Poliţiei Locale au distribuit 1941 de notificări către societăţile comerciale, cu privire la obligativitatea amplasării de scrumiere în faţa magazinelor sau firmelor, inspectorii de la Compartimentul Control Comercial Oradea au efectuat zilele trecute verificări în zona centrală.

"Două firme au fost sancţionate cu amenzi de câte 1.500 lei pentru lipsa scrumierelor exterioare. Anterior, societăţile au fost avertizate verbal în luna ianuarie", se precizează într-un comunicat trimis luni de Primăria Oradea.

Pe de altă parte, agenţii aceluiaşi compartiment au mai întocmit şapte procese verbale, cinci amenzi şi două avertismente, însumând 2.500 lei mai multor persoane fizice şi juridice care ocupau abuziv spaţiul public. Persoanele şi firmele sancţionate nu aveau încheiate convenţii în acest sens cu Administraţia Imobiliară Oradea.

De asemenea, potrivit aceluiaşi comunicat, poliţiştii locali au verificat magazinele care practică reduceri şi lichidări de stoc în zona centrală, cartierele Rogerius, Nufărul şi Ioşia. "Ca urmare a neregulilor constatate s-au aplicat opt amenzi în valoare totală de 3.200 lei. Verificările vor continua pe Corneliu Coposu şi în carierul Velenţa", se mai arată în comunicatul municipalităţii.

Laviniu Kovacs