Ambasada României din Tokyo a fost, miercuri, ţinta unei ameninţări cu bombă, în urma scandalului stârnit după ce un român ar fi ucis o japoneză.

Un telefon anonim a anunţat prezenţa unui dispozitiv exploziv în sediul ambasadei.

"Astăzi, ora 11.00 ora locală, la Ambasada României în Tokyo s-a primit telefonic o ameninţare cu bombă de la o persoană neidentificată, care s-a adresat în limba japoneză. Conform procedurilor aplicabile în astfel de situatii, au fost luate imediat toate măsurile de prevenire şi apărare, fiind contactate autorităţile competente japoneze", a precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, autorităţile nipone au acţionat rapid şi au aflat că ameninţarea era una falsă. Apelul telefonic a fost revendicat de o gruprare extremistă, care cere şi expulzarea românilor din Japonia, pentru că au "ADN de criminali".

Ameninţările vin după ce vineri, un adolescent român în vârstă de 17 ani a fost arestat în Japonia, după ce ar fi ucis prin înjunghiere o tânără de 22 de ani.

Fata, Arisa Yamada, ieşise dintr-un magazin, când a fost atacată de doi băieţi şi înjunghiată. Tânăra a murit în drum spre spital, iar principalul suspect este adolescentul român.

Reţinut, românul a negat că ar fi ucis-o pe tânăra japoneză, dar apoi şi-a recunoscut fapta.