Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bihor a aplicat amenzi de 172.000 de lei în luna decembrie a anului trecut mai multor comercianţi de produse specifice sărbătorilor de iarnă, precum produse din carne, produse zaharoase, ciocolată, produse de cofetărie şi produse de patiserie.

Nici de data aceasta, însă, comisarii pentru Protecţia Consumatorilor n-au făcut publice datele comercianţilor găsiţi cu nereguli. 

Potrivit unei informări transmise, joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, au fost verificaţi 81 de operatori economici, fiind constatate abateri la 68 dintre aceştia. Au fost întocmite 63 de procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 172.000 lei. 

Principalele abateri constatate au fost comercializarea produselor fără etichete cu elemente de identificare şi caracterizare, lipsa menţionării ingredientelor cu efect alergen, într-o formă în care să iasă în evidenţă, lipsa unei declaraţii nutriţionale, lipsa datelor de identificare ale distribuitorului sau importaturilor, lipsa traducerilor elementelor de identificare şi caracterizare ale produselor şi neafişarea preţurilor de vânzare ale produselor în mod vizibil, lizibil şi fără echivoc. 

Bihorenii care au sesizări sau reclamaţii pot contacta CJPC Bihor la numărul de telefon 0259431817 sau la sediul din Oradea, str. Sucevei, nr.4/a.