În urma controalelor efectuate în colaborare cu Poliția Rutieră și Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, inspectorii Serviciului Transporturi din cadrul Consiliului Județean Bihor au aplicat amenzi de peste 400.000 lei firmelor ale căror camioane au fost găsite supraîncărcate pe drumurile județene.

Potrivit unei informări a administrației județene, până în prezent în acest an au fost făcute pe drumurile județene 63 de recântăriri ale vehiculelor care transportă mărfuri cu mase și dimensiuni maxime admise depășite, inspectorii Serviciului Transporturi aplicând sancțiuni în 52 de cazuri.

În trei cazuri s-a dispus descărcarea mărfurilor transportate, în timp ce la 41 de vehicule s-au ridicat plăcuțele de înmatriculare pentru depășirea limitelor legale”, a transmis CJ Bihor.

În acțiunile de control au fost utilizate 50 de platforme de cântărire omologate instalate pe drumurile județene și un dispozitiv mobil de cântărire.

„Sancțiunile aplicate au însumat un total de 416.710 lei, dintre care 374.045 lei au fost pentru abateri conform OG 43/1997. De asemenea, taxa pentru recântărire a fost de 2.455 lei”, a precizat CJ Bihor, făcând referire la actul normativ care reglementează regimul juridic al drumurilor, precum și limitele de tonaje și dimensiuni ale vehiculelor care transportă mărfuri, în funcție de tipul de vehicul și de portanța drumurilor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!