Cunoscuţi pentru perseverenţa cu care, începând din 2017, au protestat împotriva guvernărilor PSD, trei dintre fondatorii şi membrii activi ai Oradea Civică - Sebastian Duma, Cosmin Bursaşiu şi Romulus Tripa - au mai mulţi bani în buzunare.

Nu pentru că şi-ar fi încasat "bonusurile" de la Soros, ci pentru că judecătorii le-au dat dreptate într-un proces deschis împotriva Jandarmeriei Bihor, care îi amendase pentru că au manifestat împotriva regimului "roşu".

În noiembrie 2019, cei trei au fost sancţionaţi cu câte 500 de lei fiecare pentru că au scandat "PSD, ciuma roşie!" şi au afişat un banner cu mesajul "PSD - Grup Infracţional Organizat", în timpul unei întâlniri electorale pe care a avut-o în Oradea premierul de tristă faimă Viorica Dăncilă.

Recent, Judecătoria Oradea le-a dat dreptate pedepsiţilor, reprezentaţi pro bono de doi avocaţi orădeni, Mircea Ursuţa şi Larisa Bogdan, a anulat amenzile şi le-a cerut jandarmilor şi să le restituie bannerul şi o portavoce confiscate. Hotărârea nu este definitivă, iar jandarmii o pot contesta. Dacă nu le e ruşine...