Dacă aţi luat în ultimii ani o amendă de parcare în Oradea, aveţi mari şanse să o anulaţi prin judecată! Şeful de cabinet al fostului prefect Ioan Mihaiu, PSD-istul Răzvan Puia, a demonstrat în instanţă că Primăria amendează abuziv şoferii care parchează fără să achite taxa aferentă. El însuşi amendat în septembrie anul trecut, Puia, de profesie jurist, a observat un detaliu în procesul verbal lăsat de Poliţia Locală, şi anume că articolul de regulament invocat ca fiind încălcat este inexistent!

Explicaţia e cât se poate de românească: în 2015, regulamentul de parcări a fost modificat în Consiliul Local, ceea ce a dus la schimbarea numerelor articolelor, dar Poliţia Locală n-a ţinut pasul cu modificarea şi a continuat să invoce numerele anterioare ale articolelor, între timp dispărute.

Chiar dacă şi-a recunoscut vina de a fi parcat fără tichet, Puia a cerut Judecătoriei Oradea să anuleze sancţiunea, pe motiv că, formal, procesul verbal este nul, iar săptămâna trecută magistraţii i-au dat dreptate. Desigur, hotărârea poate fi atacată, dar Bihorel crede că, în loc să piardă vremea prin instanţe, poliţiştii mai bine ar recunoaşte că au greşit şi şi-ar cere scuze pentru superficialitate...