153 de persoane au fost sancţionate cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei, sâmbătă, în Bihor, în cadrul controalelor în sistem integrat făcute de poliţişti alături de reprezentanţii altor instituţii, pentru evitarea răspândirii Covid-19.

"În cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, echipele mixte au acţionat integrat, au legitimat 3.266 de persoane şi au verificat respectarea prevederilor legale dispuse în contextul stării de alertă şi a măsurilor sanitare în 137 de societăţi comerciale, marketuri, restaurante, terase, unităţi de tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, pieţe, târguri, parcuri şi zone de agrement", se explică într-un comunicat transmis duminică de purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisar şef Alina Fărcuţa.

Verificările au vizat şi 120 de autoturisme, precum şi 208 mijloace de transport, din care 75 de mijloace de transport public în comun, în urma neregulilor fiiind date 181 de sancţiuni, cu amenzi în valoare totală de 35.100 lei.

"Dintre acestea, 153 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 18.000 lei, au fost aplicate pentru nepurtarea măştii de protecţie, 22 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare de 10.100 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, iar 6 sancţiuni, cu amenzi în valoare totală de 7.000 lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea", mai arată comunicatul.

Controale Covid Poliția BihorAsemenea controale s-au desfăşurat inclusiv vineri. Şi atunci au fost date în total 178 de sancţiuni contravenţionale, cu amenzi în valoare totală de 42.250 lei, din care majoritatea, adică 162 de amenzi, în valoare totală de 29.750 lei, au fost aplicate tot pentru nepurtarea măştii de protecţie.

"Acţiunile de verificare vor continua zilnic, la nivelul judeţului Bihor, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19", încheie comunicatul Poliţiei Bihor.