Un orădean din Episcopia Bihor, Dinok Ferenc Karoly, susține că în urmă cu câteva zile, când a fost la Primărie să-și plătească dările pe anul în curs, a avut surpriza să afle că are de achitat și contravaloarea a patru amenzi primite anul trecut de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru lipsa rovinietei, dar despre care nu fusese înștiințat la timp din cauza Poștei.

„Poștașul care aduce scrisorile pe strada noastră, un anume Zoli, mi-a spus că nu ne-a găsit acasă, dar i-a predat soției mele, care este casnică, alocațiile pentru copii. Mai mult, o dată când nu am fost acasă i-a lăsat și permisul pentru categoria C pe care mi l-au trimis cei de la Permise”, afirmă Dinok, adăugând că mai mulți vecini de pe străzile Mărgelelor, Gutuilor și Nicolae Filimon ar fi pățit la fel, adică nici ei nu au primit amenzile emise de CNAIR, tot din cauza aceluiași factor poștal.

Directoarea Oficiului Județean de Poștă Bihor, Liliana Mureșan, susține că „abia ieri am primit o sesizare în acest sens de la cetățeanul respectiv”, iar reclamația este în cercetare, astfel că nu se poate pronunța dacă nemulțumirea omului este întemeiată sau dacă lucrătorul care are sectorul în Episcopia Bihor a greșit, dând dovadă de neglijență.

Cert e că pățania asta poate fi un semnal, nu doar pentru șoferii care circulă fără rovinietă și se trezesc că nu-și pot plăti amenzile cu reduceri, ci și pentru conducerea acestei instituții rămase în urma vremurilor. Nu de alta, dar precis trebuie să existe o procedură pentru situațiile în care oamenii nu sunt găsiți la domiciliu pentru predarea corespondenței care necesită confirmări de primire...