Comuna transilvăneană Pietroasa se înfrăţeşte cu oraşul american Brevard, Transylvania County. O delegaţie oficială condusă de dr. Thomas Bertrand, împuternicitul primarului din Brevard, a ajuns miercuri după-amiază la Pietroasa pentru a propune înfrăţirea celor două localităţi.

Delegaţia a fost însoţită de prefectul de Bihor Gavrilă Ghilea şi preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, iar în urma vizitei, Consiliul Local din comună urmează să dea curs invitaţiei de înfrăţire în una din şedinţele viitoare.

Înainte de această întâlnire, în cursul dimineţii de miercuri, americanii s-au întâlnit cu conducerea judeţului pentru a discuta perspectivele pe care le deschide înfrăţirea celor două localităţi, după care au făcut o scurtă vizită la Universitatea Oradea. "Am vorbit despre strângerea relaţiilor între Universităţile din Brevard şi Oradea. Vizitatorii erau foarte interesaţi de colaborarea facultăţilor de arhitectură, sport, dar şi de protecţie a mediului", a declarat rectorul Cornel Antal într-o conferinţă de presă.

Colaborarea dintre localităţile Brevard şi Pietroasa a devenit posibilă în urma vizitei din octombrie 2009 în Transylvania County a unei delegaţii de reprezentanţi ai autorităţilor locale bihorene condusă de preşedintele Radu Ţîrle.

Vizita a fost întoarsă în ianuarie 2010 de un grup de 25 de investitori americani din statele Georgia, Ohio şi Carolina de Nord care au decis să contruiască în satul Poiana, din comuna Pietroasa un sat de vacanţă numit New Vista. Oamenii de afaceri americani au investit în achiziţia de mari suprafeţe de teren şi amenajarea drumurilor spre satul de vacanţă peste 6,5 milioane de dolari.

New Vista urmează să fie mobilat cu pensiuni şi case de vacanţă rustice.