După despărţirea de Nemanja Maric, jucătorul William Franklin a fost numit de către antrenorul principal al echipei orădene de baschet masculin CSM, Cristian Achim, drept noul căpitan, informează site-ul oficial al clubului.

În vârstă de 28 ani, fundaşul de 1.83 metri primeşte această onoare ca urmare a unui sezon extrem de fructuos pentru el şi echipa roş-albastră. Revenit după un an de pauză, ca urmare a unei grave accidentări la genunchiul piciorului drept, suferită într-o partidă de verificare la Memorialul Antonio Alexe 2011, care a recidivat la meciul de Cupa României cu BC Miercurea Ciuc din luna septembrie a aceluiaşi an, William Franklin a propulsat echipa din Oradea la un alt nivel.

Calităţile sale baschetbalistice, dublate de cea de lider în teren şi vestiar, au condus la decizia lui Achim de a-l numi pe Franklin căpitan al echipei, mai precizează sursa citată. Americanul preia banderola de la sârbul Nemanja Maric care a jucat pentru CSM timp de şase sezoane, în ultimele două fiind căpitanul roş-albaştrilor.

În precedenta ediţie de campionat, Franklin a bifat 40 de meciuri având medii de 11.3 puncte, 4.1 recuperări, 4.0 pase decisive, 1.4 intercepţii şi 1.7 posesii pierdute în 31.7 minute pe meci. Will a avut 117/229 la aruncările de două puncte pentru 51.1% la acest procedeu, 40/120 la trei puncte cu 33.3%, respectiv 96/133 la linia de pedeapsă pentru 72.2%. El a terminat primul sezon complet în România cu un indice de 12.5 la eficienţă.

Absolvent al universităţii Bradley din Illinois, Franklin a jucat la nivel profesionist pentru ENAD (Cipru), Borac Nektar (Bosnia), NY Phantoms Braunschweig (Germania) şi Etoile du Sahel (Tunisia).