Un amical de lux pentru FC Bihor, programat pe ultima sută de metri. Marţi, de la ora 17, pe Stadionul Munbicipal "Iuliu Bodola" echipa orădeană se va confrunta, într-o partidă de pregătire, cu DSCV-TEVA Debrecen, ocupanta locului V în clasamentul campionatului maghiar.

O bună oportunitate

E o bună oportunitate pentru fotbaliştii orădeni de a pregăti viitorul meci de campionat, cel de sâmbătă, în care vor întâlni, acasă, pe Poli Iaşi. Scopul urmărit de antrenorul Gheorghe Ghiţ este de a câştiga în omogenitate şi de a oferi şi celorlaţi jucători, care au jucat mai puţin în campionat, posibilitatea de a se pregăti în condiţii de joc cu un adversar puternic.

De partea cealaltă, formaţia maghiară vine după un semieşec pe tern propriu, 1-1 în compania echipei Ujpest, partida de la Oradea fiind şi pentru ea un bun prilej de a pregăti meciul din etapa viitoare în care DSCAV-TEVA va evolua în deplasare la Siofoc.

Ultima confruntare dintre cele două echipe a avut loc în luna iulie al acestui an, la Debrecen, partidă încheiată cu scorul de 3-1 (2-1) în favoarea gazdelor. Cele patru goluri au fost marcate de Kulcsar (2) şi Vinicius, respectiv, pentru FC Bihor, Deaconescu.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ nu disperă

Postura de antrenor nu este una care să-ţi asigure un loc sigur de muncă la un club. La cheremul rezultatelor, şi chiar al ajucătorilor, antrenorul trăieşte sub ameninţarea demiterii din prima şi până în ultima etapă. Deşi a pierdut sâmbătă în faţa CS Mioveni, scor 0-2, antrenorul echipei FC Bihor, Gheorghe Ghiţ, nu disperă. "Sunt pregătit pentru orice, chiar şi să fiu demis", a declarat tehnicianul orădean la finalul partidei desfăşurate sub ochii finanţatorului Marius Vizer. Deocamdată a scăpat, dar nu se ştie pentru cât timp.

Şi totuşi, în opinia BIHOREANULUI, există cel puţin trei motive pentru care Gheorghe Ghiţ ar trebui să rămână la conducerea tehnică.
1. FC Bihor se află pe locul V, în grafic după obiectivul propus la începutul campionatului.
2. Marea majoritate a jucătorilor care evolurează acum la FC Bihor sunt crescuţi la juniori de către actualul antrenor, deci tot el ar putea să îi mobilizeze cel mai bine.
3. Poate nu şi ultimul. Cine se va încumeta să vină şi să preia conducerea echipei FC Bihor în perioada financiară critică în care se află clubul orădean? Şi pe ce sumă?