De Ziua internaţională a poeziei, pe 21 martie, actorul Eugen Ţugulea îi aşteaptă pe iubitorii liricii româneşti la sala Arcadia a Teatrului Regina Maria, cu un recital cu versuri alese.

Evenimentul a devenit deja o tradiţie anuală a actorului laureat al premiului UNITER în 2016 pentru o viaţă dedicată teatrului şi poeziei.

De data aceasta spectacolul va avea o latură sentimentală, deoarece va aduna versuri din recitalurile susţinute de-a lungul timpului.

"Momentele lirice vor fi pigmentate cu amintiri şi trăiri de care se leagă fiecare poezie, povestite cu mult tâlc şi umor", au transmis reprezentanţii Teatrului Regina Maria printr-un comunicat.

Eugen Ţugulea va recita versuri ale poeţilor Miron Radu Paraschivescu, Mihai Eminescu, George Topîrceanu, Michelangelo Buonarroti, Nichita Stănescu, Tudor Arghezi, Octavian Goga şi George Coşbuc.

"Primul spectacol de poezie l-am susţinut în 1969, care a inclus o selecţie de balade de inspiraţie populară şi un colaj de texte preluate din volumul de debut al lui Miron Radu Paraschivescu. (...) După o pauză, de vreo 30 de ani, în 1999, chiar înainte de ieşirea la pensie, anul 2000 a fost declarat de către UNESCO "Anul Internaţional Eminescu", aşa că m-am hotărât să fac un recital Eminescu. Am jucat spectacolul în vreo 10 localităţi din Ungaria, unde spectatorii de origine română au auzit probabil pentru prima dată recitându-se Eminescu. Au urmat alte şi alte recitaluri, inclusiv cel de anul trecut cu poeţii orădeni. În total am susţinut 10 recitaluri cu versuri ale poeţilor români, singurul cu poezie străină fiind "Pe-un om ferice ani în şir...", un spectacol omagial Michelangelo Buonarroti", şi-a amintit Eugen Ţugulea, potrivit comunicatului.

Preţul unui bilet la spectacol este 10 lei. Tichetele pot fi cumpărate de la agenţia teatrului, deshisă marţi și joi între orele 12 – 18, de miercuri și vineri între orele 10 şi 14 şi sâmbătă între orele 11 şi 13, cu o oră înainte de spectacol de la sala sala Arcadia sau online de pe Eventim.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!