De câteva zile, orădenii fie își scot de la păstrare măștile rămase din pandemie, fie se prind de nas când ies din case. Din Ioșia până în Nufărul, deasupra orașului băltește o duhoare de origine animală care amintește de vremurile în care ferma Nutripork îl umplea cu iz de dejecții.

Bihorel a aflat că vinovată este tot o fermă, deținută de căminul Felix, unde sunt îngrijiți copii orfani care primesc locuri de muncă când ajung la vârsta majoratului și părăsesc sistemul de ocrotire.

Ferma aflată la intrarea în Sântandrei dinspre Oradea cultivă zeci de hectare de terenuri agricole, unele aflate pe teritoriul orașului, pe care primăvara și toamna le fertilizează cu gunoiul adunat din grajduri. Și care nu e puțin deloc, dat fiind că anul acesta ferma a ajuns la un efectiv de 500 de vaci!

În afară de a se ține de nas, orădenii nu pot face însă prea multe, pentru că ferma, deja verificată de comisarii de mediu, funcționează legal, iar fertilizarea naturală a terenurilor se face cu autorizațiile la zi.

Așa că, dacă Primăria nu face la fel cum a făcut cu Nutripork, adică să convingă o mutare a fermei mai departe de oraș, orădenii ar trebui să se obișnuiască cu mirosul de bălegar la fiecare schimbare de sezon.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!