Ana Blandiana va fi prezentă, joi, la librăria Humanitas din Oradea, pentru lansarea volumului său de poezii numit "Integrala poemelor". 

În cadrul aceluiaşi eveniment, va fi lansată şi trilogia scrisă de soţul său, Romulus Rusan, "O călătorie spre marea interioară".

Poezie şi o trilogie 

"Când începeam să scriu, nu aveam senzaţia preaplinului care se revarsă, ci mai curând a uimirii că trecea prin mine. Când se oprea, mă descopeream golită, pustie şi, mai ales, cu sentimentul că este de tot. Deşi ştiam că mi se mai întâmplase, deşi îmi spuneam că şi de alte dăţi mi se păruse la fel şi că totuşi minunea se repetase, mă uitam la ultima poezie scrisă cu sfâşietoarea convingere că de astă dată este într-adevăr ultima, că niciodată nu voi mai fi în stare să scriu nimic", spune Ana Blandiana, printr-un comunicat transmis de gazdele de la Humanitas.

Scriitoarea va lansa volumul său de poezii "Integrala poemelor", publicată la editura Humanitas, dar şi trilogia soţului său, Romulus Rusan, "O călătorie spre marea interioară", apărută la editura Spandugino.

"Este timpul să intrăm în cetatea albă a Efesului, să pătrundem din lumea vie, dar trecătoare în lumea moartă, dar veşnică. Înainte de asta să ne mai îndreptăm o clipă privirea spre Marea interioară, la ţărmul căreia am ajuns. Cu mii de aripi albe, de apă, ea vine spre noi, răbdătoare, din necuprinsul mileniilor. Şi fiecare val pe care ni-l rostogoleşte la picioare pare un regret şi o promisiune", a spus Rusan despre trilogie pe pagina editurii. 

La lansare vor mai vorbi scriitoarea şi criticul de teatru Elisabeta Pop, precum şi redactorul-şef al revistei "Familia", Ioan Moldovan.

Evenimentul, care va începe la ora 18.30 la librăria Humanitas, va fi urmat şi de o sesiune de autografe.

Întâlnire cu Alexandru Potcoavă

Vineri, va avea loc o altă lansare de carte tot în librăria Humanitas, de la ora 17. Este vorba despre "Viaţa şi întoarcerea unui Halle", scrisă de Alexandru Potcoavă, recent apărută în colecţia "Ego.Proză" a editurii Polirom. 

"«Viaţa şi întoarcerea unui Halle» este povestea unui timişorean născut în Austro-Ungaria şi devenit după 1918 cetăţean român. Prin ochii lui de contabil şi, mai apoi, de administrator de hotel ni se conturează o frescă inedită a Timişoarei din perioada interbelică. Deşi tihnit şi cosmopolit, oraşul n-a fost ferit de turbulenţele ideologice din anii ’30, care au provocat tensiuni între etniile conlocuitoare", spune Alexandru Potcoavă. 

Scriitorul s-a născut la Timişoara în anul 1980 şi a fost pentru o lungă perioadă jurnalist în acelaşi oraş. Până în prezent a publicat un volum de poezie "alexandru potcoavă iar bianca sta-n alex", distins cu Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timişoara, două romane: "Pavel şi ai lui" şi "Şoimii patriei trebuie să fie întotdeauna veseli!", precum şi o carte de proză scurtă "Ce a văzut Parisul". 

Întâlnirea dintre autor şi orădeni se va încheia cu o sesiune de autografe.