După o întrerupere de o săptămână, Prefectura Bihor a publicat vineri pe site-ul instituţiei date actualizate la zi privind situaţia epidemiologică în judeţ.

Potrivit cifrelor prezentate, în intervalul 4 – 10 septembrie numărul de noi îmbolnăviri cu Covid depistate a fost de 323 cazuri, mai multe decât în săptămâna 22 – 28 august, când în Bihor s-au înregistrat 278 cazuri noi de infectare. Implicit, în cursul săptămânii care se încheie, a doua din luna septembrie, media zilnică a cazurilor noi de Covid descoperite în Bihor a fost de 46 , peste cea din ultima săptămână a lunii august, când s-a înregistrat o medie zilnică de 40 noi cazuri Covid.

Localităţile unde s-au înregistrat cele mai multe noi îmbolnăviri în ultima săptămână sunt Oradea (142), Bulz (33), Marghita şi Sânmartin (câte 11), Ceica (9) şi Beiuş, Sântandrei şi Salonta (câte 7).

Partea bună este că în Bihor mai erau joi doar 766 cazuri active, pe când la finele lunii trecute numărul acestora era de 1.018 cazuri active, scăderea fiind, aşadar, de aproximativ o treime.

În ce priveşte distribuţia cazurilor active pe localităţi, Oradea continuă să fie pe primul loc, cu 313 cazuri, urmată de Bulz (35), Salonta (25), Beiuş (20), Marghita (19), Sânmartin (16) şi Aleşd şi Vadu Crişului (cu câte 15 cazuri active fiecare).

În judeţ există în prezent 12 comune fără niciun caz activ de Covid identificat: Şinteu, Cherechiu, Spinuş, Cetariu, Săcădat, Roşia, Răbăgani, Căpâlna, Olcea, Lazuri de Beiuş, Cîmpani şi Cărpinet.

Pe de altă parte, în Bihor sunt şi localităţi în prag de alertă epidemiologică, unde proporţia dintre cazurile Covid active şi totalul populaţiei este mai mare de 1,5 la mia de locuitori, şi anume Bulz, Beiuş, Pocola şi Vadu Crişului.

Informaţiile date publicităţii de Prefectura Bihor pot fi consultate şi în galeria de documente