Ministrul de interne Carmen Dan s-a declarat, marţi, dezamăgită că apelul său transmis luni prin intermediul purtătorului de cuvânt ca cei responsabili în cazul angajării poliţistului suspectat de pedofilie să-şi dea demisia a rămas fără ecou.

"Ieri am transmis o solicitare. Până acum am decât (sic! - n.r.) informaţiile pe care le cunoaşteţi şi dumneavoastră, date aseară de purtătorul de cuvânt al poliţiei. Nu am văzut pe nimeni să facă un pas în spate, probabil că au apreciat că nu există responsabilitate", a declarat, marţi dimineaţa, ministrul Carmen Dan, în prima sa declaraţie publică pe tema suspectului de pedofilie care lucra de mulţi ani în Poliţie, după cum anunţă Digi24.ro.

Ministrul aşteaptă explicaţii până miercuri de la conducerea Poliţiei Române în legătură cu testările psihologice la care a fost supus poliţistul.

Poliţistul de la Brigada Rutieră a Capitalei acuzat că a agresat sexual doi copii în liftul unui bloc din sectorul 6 al Capitalei a fost reţinut pentru 24 de ore şi urmează să fie dus în instanţă, marţi, cu propunerea de arestare preventivă. Bărbatul şi-a recunoscut fapta, dar şi un viol pe care l-ar fi comis în 2012 asupra unei fetiţe, în acelaşi sector, potrivit avocatului acestuia.