O nouă "performanţă" a procurorilor din Beiuş, care au trântit un dosar vizând o fraudă ce a păgubit cu peste 500.000 lei bugetul local, prin finanţarea unor cheltuieli ale Asociaţiei Clubul de Fotbal Bihorul Beiuş, organizaţie privată!

Prejudiciul l-a constatat Curtea de Conturi în 2015, după un control la Primărie, auditorii cerând edililor de atunci să stabilească întinderea totală a pagubei şi să ia măsuri pentru recuperarea banilor, dar n-a fost chip.

Fostul primar Adrian Domocoş a ajuns la zdup, iar succesorul său, Petru Mlendea, a recurs la o şmecherie, dând în judecată clubul, care a fost desfiinţat şi reînfiinţat, evident, cu aceiaşi angajaţi şi beneficii, în final comunicând Curţii că a făcut demersurile, dar clubul cu datorii nu mai există, vezi Doamne, şi nici n-a lăsat în urmă vreun cont care să fie executat.

Auditorii au sesizat Parchetul, cerând tragerea la răspundere a edililor pentru neluarea măsurilor transmise, infracţiune pedepsită cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Evident, o anchetă serioasă putea scoate la iveală şi fapte mai grave, dar cercetările au fost fuşerite şi dosarul închis după un an de către fosta şefă a Parchetului, Alina Bodin, pe motiv că faptele reclamate nu sunt prevăzute de legea penală şi s-a încercat recuperarea pagubei, dar n-a fost de la cine.

Ghinion, însă, căci auditorii nu s-au lăsat şi au apelat la instanţă, iar judecătorii le-au dat dreptate, desfiinţând soluţia şi dispunând realizarea unei anchete temeinice. Doar să şi vrea cineva s-o facă...