Orădeanca Felicia Tomuţa are 21 de ani şi, angajată fiind la firma de încălţăminte Sitar Alb, îşi învinuieşte şeful pentru că a avortat spontan, după ce i s-a făcut rău şi el nu a lăsat-o să meargă la urgenţe.

"M-am dus la serviciu ca de obicei. Nu ştiam că sunt însărcinată. Eram în şase săptămâni, dar nu am ştiut, pentru că nu am avut ciclu. Vinerea trecută (n.r. 23 aprilie), pe la ora 8, l-am anunţat pe maistru că mă doare burta şi mi-e rău, şi să îmi cheme un taxi, să mă duc la spital, dar nu m-a lăsat, că nu mai era om pe bandă", a povestit BIHOREANULUI Felicia Tomuţa.

Trei ore mai târziu, din cauza sângerării abundente, colegii acesteia au chemat Ambulanţa, care a transportat-o la Maternitatea orădeană. "Hemoragia era foarte mare şi nu s-a mai putut opri. Nici sânge pentru recoltă să îmi facă analizele nu am mai avut. Acolo am aflat că sunt însărcinată, dar medicul care era de gardă mi-a spus că este prea târziu şi că în proporţie de 90% voi pierde copilul", a adăugat femeia, care mai are acasă un copil de 3 ani.

Orădeanca a suferit un chiuretaj, a stat internată cinci zile în spital, iar acum e în concediu medical. Ea şi-a reclamat, însă, firma la care lucrează la ITM, care a şi demarat o anchetă în acest caz, deoarece crede că dacă ar fi mers mai repede la spital, copilul ar fi putut fi salvat.

"Suntem în cursul unei verificări, ancheta este în curs de derulare, iar mai multe vom putea spune doar luni. Mai devreme nu vă pot spune nimic despre acest caz. Este greu de spus ce sancţiuni ar fi aplicate angajatorului. Trebuie să vedem exact dacă se poate dovedi şi dacă se confirmă această situaţie", a precizat şefa ITM Bihor, Simona Iancu.

Contactat de BIHOREANUL, avocatul Adrian Pop, care reprezintă firma de încălţăminte Sitar Alb, susţine că vina nu aparţine în niciun fel companiei. "Ţinem să precizăm că doamna Tomuţa nu a anunţat societatea înainte de incident de nicio problemă medicală sau de o eventuală stare de graviditate, în condiţiile Ordonanţei de Urgenţă nr. 96/2003, astfel că nu a fost luată în evidenţă ca fiind angajată gravidă. La momentul când a acuzat apariţia unei probleme de natură medicală, conducătorii unităţii au anunţat Serviciul Judeţean de Ambulanţă Bihor care a preluat pacienta", se arată într-un răspuns scris din partea avocatului. "Societatea a acţionat în mod legal raportat la nefericitul incident şi nu se consideră culpabilă în niciun fel de cele întâmplate", a încheiat acesta.