Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timişoara să demareze de urgenţă o verificare la maternitatea Spitalului Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID 19.

"Din primele informaţii, la Spitalul Municipal (n.r. - din Timişoara) au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţi nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative", a transmis luni seara Grupul de comunicare strategică.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.​

News.ro notează că la Maternitatea Odobescu din Timişoara 25 de cadre medicale şi paciente au fost infectate cu coronavirus.

Conducerea Spitalului Municipal Timişoara, în subordinea căreia se află maternitatea, a decis închiderea unităţii medicale pentru dezinfecţie, cel puţin 48 de ore, în ciuda refuzului conducerii DSP Timiş.

Luni a fost demisă şefa DSP Timiş, Mariana Rădulescu. Este a doua oară în ultima lună când conducerea DSP Timiş este schimbată.