Ministerul Educaţiei a demarat o anchetă la Liceul Korosi Csoma Sandor din Covasna, după ce o elevă care a purtat la şcoală o bentiţă tricoloră a fost ameninţată cu moartea pe o reţea de socializare.

Pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, mai mulţi elevi au mers la şcoală cu accesorii tricolore. Sabina Elena, o elevă de clasa a XI-a, a purtat pe cap o bentiţă tricoloră şi în timpul orelor. ""N-am luat vreo decizie în comun, pur şi simplu ne-am dus trei colegi cu o cocardă , cu o bentiţă şi cu un steguleţ, toate tricolore. Vineri am început şi am continuat luni şi marţi. Colegii de la secţia maghiară m-au huiduit şi mi-au adresat fel şi fel de cuvinte jignitoare", a declarat eleva.

Tânăra susţine că şi diriginta i-a spus să nu poarte bentiţa, ba chiar ar fi vrut să-i taie accesoriul cu foarfeca. De asemenea, eleva a primit ameninţări cu moartea pe Facebook, iar Poliţia Covasna a deschis un dosar penal cu autor necunoscut pe această temă.

Şefa IŞJ Covasna, Keresztely Irma, a apreciat gestul elevei ca fiind un "incident copilăresc" şi un "teribilism". "Trebuie să vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve şi din acest motiv am cerut conducerii liceului să efectueze o analiză", spunea Keresztely.