Poliţia din Veszprem a anunţat joi, oficial, că autorul crimei este considerat Raffael Şandor, care l-a înjunghiat în inimă pe Marian Cozma, după ce îi aplicase o lovitură similară şi în zona rinichilor.

Ceilalţi doi handbalişti de la MKB Veszprem implicaţi în altercaţia din 8 februarie 2009, croatul Ivan Pesici şi sârbul Zarko Sesum, au fost atacaţi de al doilea suspect, Nemeth Gyozo, ajutat de Ivan Sztojka. Gyozo a fost cel care l-a înjunghiat în zona rinichilor pe Ivan Pesici.

Potrivit colonelului Derzsy Peter, şeful Criminalisticii din Poliţia Veszprem, dosarul întocmit după uciderea handbalistului român a adunat 38 de capitole, în 13.000 de pagini, iar costurile anchetei au fost estimate la 68 milioane de forinţi, adică aproximativ 250.000 de euro.

Au fost audiaţi în total 700 de martori, au avut loc 57 de interogatorii directe şi 416 persoane au fost supuse recunoaşterii. Au fost adunate 347 dovezi, 60 de specialişti analizându-le şi exprimându-şi opiniile. Cercul de suspecţi a adunat 27 de persoane, care au fost implicate anterior şi în alte 53 de tipuri de infracţiuni.

Conform declaraţiilor şefului secţiei de Criminalistică din cadrul Poliţiei Veszprem, dosarul va fi predat luna viitoare la Procuratură.

Marian Cozma a fost înjunghiat mortal pe 8 februarie 2009, la restaurantul Patriota, din oraşul Veszprem, în altercaţie fiind implicaţi şi alţi doi coechipieri, Zarko Sesum şi Ivan Pesic, grav răniţi şi ei.

Handbalistul român în vârstă de 26 de ani a fost înjunghiat în inimă şi a fost singurul dintre cei trei care şi-a pierdut viaţa.