Prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, Viorel Gavra, a declarat joi pentru BIHOREANUL că este posibil ca Gabriel Venter, poliţistul de 33 de ani care şi-a împuşcat miercuri seară părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap, să fi vrut să o ucidă şi pe iubita sa.

Deşi surse judiciare declaraseră iniţial că femeia ar fi asistat la momentul în care poliţistul s-a împuşcat în cap, după ce avusese o discuţie cu el în faţa blocului în care aceasta locuieşte, Gavra a negat aceste informaţii.

"N-a asistat, pentru că nu a coborât din bloc. Din declaraţiile femeii, el sunat-o, i-a spus că şi-a ucis părinţii şi că o roagă să iasă şi ea în stradă, că el nu vrea să facă puşcărie. Femeii i-a fost frică să coboare", a declarat Gavra. "Presupun că a vrut să o ucidă şi pe ea", a mai spus prim procurorul.

Gabriel Venter are 33 de ani şi până în urmă cu o lună a lucrat ca agent de ordine publică în cadrul Poliţiei Oradea, iar în ultima perioadă era poliţist de proximitate în cadrul aceleiaşi structuri. Miercuri, în jurul orei 21.30, el s-a deplasat la locul de muncă al tatălui său, pe strada Rampei din Oradea, unde bărbatul lucra în zona triajului CFR, ca agent de pază la o firmă, şi l-a împuşcat în zona abdominală. Apoi, Venter s-a deplasat la locuinţa părintească, pe strada Barierei, unde şi-a împuşcat şi mama în inimă.

Anchetatorii spun că tânărul şi-a executat părinţii şi apoi şi-a tras un glonţ în cap deoarece aceştia nu erau de acord cu relaţia pe care o avea cu o femeie căsătorită, care are o fetiţă de 12 ani. Se pare că femeia ar fi vrut să divorţeze de soţul ei, pentru a se recăsători cu Venter, ceea ce nu era deloc pe placul părinţilor săi. Certurile dintre ei, spun vecinii, au început în urmă cu două-trei luni.