Un om de afaceri austriac a fost oprit de polițiștii din Arad în timp ce conducea, drogat fiind, un bolid McLaren, cu numere false, iar în dreapta se afla un agent de ordine publică. Austriacul a intrat fără probleme în țară, pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, cu autoturismul neînmatriculat și având numere false.

În acest caz, atât IPJ Arad, cât și Poliția de Frontieră au pornit verificări interne, notează Digi24.ro.

Austriacul a fost prins în weekend, pe o șosea din Arad, în timpul unei acțiuni de depistare a șoferilor beți sau drogați în trafic. 

Potrivit presei locale, bărbatul de 44 de ani conducea un McLaren 600 LT de aproximativ 260.000 de dolari. El deține mai multe afaceri în domeniul HoReCa în Austria, precum și în imobiliare în România. 

SpecialArad.ro scrie că cetățeanul austriac este cercetat pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe – aparatul DrugTest indicând faptul că austriacul consumase cocaină – conducerea unui autovehicul neînmatriculat și conducerea unui autovehicul cu număr de înmatriculare fals.

Același site arată că afaceristul și-a sărbătorit recent ziua de naștere, făcându-și cadou trei mașini: autoturismul McLaren și două autovehicule marca Porsche.

Cele două mașini Porsche au fost înmatriculate în Austria, dar pentru autoturismul McLaren procesul de înmatriculare și implicit de primire a numerelor auto ar fi durat mai mult, precizează SpecialArad.ro. Chiar și așa, austriacul a intrat în România cu mașina neînmatriculată, având aplicate plăcuțele altor mașini.

Presa din Arad subliniază că legislația din Austria prevede că o persoană poate pune același număr de înmatriculare pe mai multe mașini aflate în proprietatea sa, condiția fiind ca proprietarul să dețină un singur set de numere. 

Potrivit unor surse citate de SpecialArad.ro, bărbatul din Austria a intrat în țară, nestingherit, pe la Nădlac, cu câteva zile înainte de a fi prins drogat la volan. Omul de afaceri le-ar fi spus poliţiştilor de frontieră că numerele de înmatriculare de pe McLaren aparţin altei maşini – pe care o deţine – însă la controlul de frontieră nu i s-ar fi solicitat şi actele autoturismului sport pentru control. Mașina a fost imobilizată de polițiști și parcată în curtea IPJ Arad.

(sursa video: SpecialArad.ro)

Când a fost prins, austriacul șofa prin Arad, având ca pasager un polițist aflat în timpul liber. „Având în vedere prezenţa în calitate de pasager a unui poliţist, alături de şoferul austriac, depistat de poliţiştii Biroului Rutier la data de 2 martie a.c., în jurul orei 22.58, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat, cu număr de înmatriculare fals şi posibil sub influenţa substanţelor psihoactive, Compartimentul Relaţii Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern, în vederea stabilirii stării de fapt şi luării măsurilor legale”, a transmis IPJ Arad.

Și Poliția de Frontieră face verificări pentru a se descoperi cum anume a fost lăsat austriacul să intre în țară cu acel bolid neînmatriculat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!