Corpul de Control al Ministerului Sănătății a mers vineri la Spitalul Pantelimon din București, care se confruntă cu acuzații grave, scrie libertatea.ro.

Potrivit unei reclamații transmise autorităților de un asistent medical, 20 de pacienți ar fi murit în doar câteva zile, în secția de Terapie Intensivă, după ce medicii le-ar fi administrat incorect un medicament.

Mai precis, pacienților internați le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, un medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați, ca să elibereze paturile din secție.

Acuzația a determinat declanșarea mai multor anchete. Parchetul Tribunalului București a deschis un dosar penal, Ministerul Sănătății a trimis Corpul de Control în spital, unitatea medicală a declanșat propriile verificări și face un control și Colegiul Medicilor București.

Potrivit unei informări făcute de Ministerul Sănătății, „managerul spitalului a fost informat în scris de către directorul de îngrijiri că există informații provenite de la un asistent medical (nenominalizat) că în perioada 4-7 aprilie în Secția de Anestezie-Terapie Intensivă ar fi decedat 20 de pacienți printr-o administrare incorectă a unui medicament”.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că acuzațiile sunt extrem de grave, dar că „nu pot fi trase concluzii pripite”. 

„Nu este vorba despre o acuzație asumată, ci este o acuzație venită la mâna a doua, nu cunoaștem cine este autorul. S-a făcut și sesizare penală și cu siguranță vom colabora cu Parchetul”, a declarat Rafila.

Managerul Spitalului Pantelimon, Bogdan Socea, a reacționat, spunând că „este greu de crezut” că acuzațiile sunt adevărate, potrivit hotnews.ro.

El a confirmat că în cele trei zile au fost 19 decese pe secția de Terapie Intensivă, dar a spus că nu este ceva suspect, pentru că au fost pacienți cu afecțiuni multiple. „Am demontat suspiciunea că nu era suficient. Erau suficiente doze de Noradrenalină (...) Este un medicament care menține tensiunea în cazul pacienților aflați în stare gravă. Îi ține în viață pe pacienții intubați (...) Este greu de crezut că s-ar fi putut întâmpla așa ceva”, a spus Socea.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!