Andra, una dintre cele mai apreciate cântăreţe din România, a anunţat că va concerta în Piaţa Unirii din Oradea, în cadrul turneului său "Tradiţional 2", pe 20 aprilie, când oraşul sărbătoreşte 105 ani de la eliberarea de sub ocupația regimului bolşevic al lui Béla Kun. 

Concertul cu intrare liberă va începe de la ora 19:00 şi este organizat de Visit Oradea, Primăria Municipiului Oradea şi Consiliul Judeţean Bihor, după cum arată afişul evenimentului.

Chiar dacă autorităţile locale nu au dezvăluit încă detalii despre eveniment, Andra a făcut anunţul înainte, stârnind entuziasm în rândul fanilor orădeni, care şi-au exprimat bucuria pe pagina de Facebook a cântăreţei.

Andra va urca pe scenă alături de orchestra fraţilor Advahov din Chişinău, iar show-ul va avea şi invitaţi speciali. Tradiţional 2 este descris ca un "concert extraordinar de folclor şi trăire românească".

"Mi-aş dori ca acest spectacol de la Oradea să unească români din toate colţurile ţării, să ne aducă împreună pentru a ne bucura de muzica ce ne defineşte sufletele. Va fi o seară memorabilă, vă promit. Tradiţional 2, la fel ca şi prima ediţie, nu doar că entuziasmează, dar şi emoţionează, vă face să dansaţi şi, cel mai important, vă aduce mai aproape de trecutul şi prezentul nostru, ca popor", a scris Andra pe Facebook.

În 2019, când s-a sărbătorit centenarul eliberării Oradiei, mii de oameni au participat la concertul susţinut de Andra în cadrul turneului Tradiţional 1.

Pe de altă parte, recent, în cadrul turneului Tradiţional 2, Andra a susţinut un concert pentru 12.500 de români din diaspora care au umplut OVO Arena Wembley din Londra, devenind astfel primul artist român care a urcat pe acea scenă.

În fiecare an, în Oradea sunt organizate mai multe festivităţi pe 20 aprilie. Este sărbătorit faptul că, în acea zi, în 1919, generalul Traian Moşoiu şi trupele sale au intrat în Oradea, eliberând astfel oraşul de regimul bolşevic al lui Béla Kun. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!