Oradea se menţine în elita gimnasticii ritmice din România prin prezenţa pe podiumul celor mai importante concursuri. La cei 18 ani pe care-i are, Andrada Anton se numără printre cele mai valoroase practicante ale gimnasticii ritmice din ţara noastră, iar viitorul îi poate oferi şi recunoaşterea internaţională.

Prezenţa orădencei la întrecerile Cupei României, care au avut loc în 9-10 noiembrie la Sala Polivalentă din Bucureşti, s-a soldat cu cucerirea medaliei de argint în proba senioarelor.

Pregătită la CSU Oradea de profesoara Anca Sabău, Andrada Anton a ocupat locul secund în întrecerea de individual compus, sportivele fiind punctate separat la fiecare obiect, punctajul general fiind cel care a dat şi ierarhia finală a concursului.

„Andrada a concurat bine şi s-a clasat pe locul doi la fiecare dintre cele patru obiecte din concurs. Deşi ne-a fost teamă de exerciţiul cu panglica, el a fost cel mai bine executat şi cotat de brigăzile de arbitri. La Oradea nu avem o sală destul de înaltă şi de aceea uneori panglica se agaţă de tavan, aşa că exerciţiul din concursul oficial nu a avut prea multe repetiţii desfăşurate de la un capăt la altul", a declarat antrenoarea Anca Sabău.

Pentru Andrada Anton concursul de la Bucureşti a însemnat şi un eveniment în premieră. Pentru prima dată în cei 12 ani de practicare a acestui sport, nu a mai avut-o lângă ea pe antrenoare, pentru a-i da indicaţii. Deşi a făcut deplasarea la Bucureşti, Anca Sabău a făcut parte din brigada de arbitri care au oficiat la Cupa României, notele acordate de ea fiind apreciate ca obiective.