Celebrul violonist şi compozitor Andre Rieu, care în vară a ţinut şapte concerte în România, toate sold-out, a primit vineri titlul de ambasador onorific al Bucureştiului. Muzicianul a primit distincţia pentru modul în care a promovat Capitala în lume.

"Vorbesc mereu pozitiv despre România, despre Bucureşti şi voi face asta în continuare. Voi duce muzica dumneavoastră peste tot în lume. E vorba despre oameni: tu, tu şi voi toţi. Aveţi un suflet foarte cald şi simt asta imediat. O simt odată cu melodia şi aşa a fost de la început, din prima clipă", a spus André Rieu, violonist şi compozitor.

André Rieu a susţinut în acest an şapte concerte consecutive în Piaţa Constituţiei, despre care compozitorul olandez a spus astăzi că au fost cele mai bune din cariera lui. De altfel, Andre Rieu a şi prezentat în concertele lui din alte ţări momente cu muzică românească, avându-l ca invitat inclusiv pe Gheorghe Zamfir.

Distincţia vine şi ca mulţumire pentru gestul muzicianului de a dona toate încasările obţinute din vânzarea DVD-ului cu concertele de la Bucureşti victimelor incendiului din clubul Colectiv, potrivit digi24.ro.

André Rieu a anunţat că va reveni anul viitor în România, în iunie, pentru o nouă serie de concerte.