După aproximativ două săptămâni a fost criticată pentru tăcere, prezentatoarea de știri Andreea Esca a recunoscut, într-un interviu difuzat luni seară la ProTV, că a fost diagnosticată cu noul tip de coronaviurs. Aceasta a spus, între altele, și că a greșit că a „lăsat prea repede garda jos” și i-a îndemnat pe români să nu facă la fel.

Interviul a fost difuzat în cadrul știrilor de la ora 19, prezentate acum de Oana Andoni. În esență, Esca a spus că a fost infectată cu Covid ea, soțul ei și unul dintre copii. 

Potrivit acesteia, primul care a avut virusul a fost soțul ei, inițial asociind simptimele cu o problemă gastrică. De altfel, dintre membrii familie, el a avut și cea mai gravă formă a bolii, ajungând la Terapie intensivă. 

„Într-o dimineața, fiul meu m-a sunat și mi-a zis: ”Mama, pe tata l-au dus la Terapie Intensivă”. Nu înțelegeam cum este posibil să fie el atât de afectat. A avut nevoie și de ventilație mecanică. (...) Cât am put comunica cu el, îmi spunea: „Nu mai pot. Așa arată iadul””, a povestit vedeta TV, citată de Paginademedia.ro.

Aceasta a mai spus că primul simptom pe care l-a avut a fost pierderea simțului mirosului și că prima oară a crezut că are un banal „roșu în gât”, o afecțiune foarte frecventă. De asemenea, ea a spus că nu știe de unde a primit virusul.

„Habar nu avem de unde ne-am îmbolnăvit. Nu cred că este vorba despre petrecerea de la mare (n.r. este vorba despre inaugurarea unui hotel, în legătură cu care presa a dezvăluit că nu s-au respectat normele de prevenție și distanțare fizică). Cei care au fost acolo nu au mai avut teste pozitive”, a susținut vedeta. 

Întrebată de ce nu a ieșit public să facă declarații, date fiind discuțiile din spațiul public, Esca a spus că „Nu mi se părea normal ca eu să dau declaraţii într-un moment când eram foarte panicată (...) Fiecare om cred că are limitele lui și vreau să le mulțumesc acelora care m-au privit ca pe un om. (...) Nu e niciun mister, nu e niciun secret, nu e nicio rușine. Doar că nu mă simțeam în stare să fac acest lucru și nu mi se părea normal ca eu să dau declarații”, a spus ea în interviul acordat lui Cosmin Stan.

Aceasta a mai spus că prioritar a fost „să ocup de sănătatea familiei mele” și că nu i s-a părut normal să facă declarații „într-un moment în care eram panicată”. „Nu am fost în stare. De la spital și de la înmormântare nu e nimic de spus”. 

Esca a mai recunoscut că a lăsat prea repede garda jos. 

„Mesajul meu pentru public este să nu lase garda jos. Virusul există și trebuie să avem încredere în medici. Trebuie să purtăm măști și să menținem distanța fizică”, a mai declarat prezentatoarea știrilor ProTv.

De asemenea, ea a mai spus că în cazul ei și al copilului ei, ultimele teste au ieșit negative, „dar soțul meu trebuie să mai stea câteva zile în spital”.

Despre presupusa infectare cu noul tip de coronavirus a Andreei Esca, presa centrală vorbește de aproximativ 2 săptămâni. Paginademedia.ro scrie că „în primă fază, Pro TV a trimis o notificare către presă în care cerea redacțiilor să nu scrie despre „presupusa existență a unor cazuri de Covid în postul TV”. „A doua zi, într-un mesaj public, Pro TV admitea existența unor cauzuri de infectere, fără însă a da mai multe detalii”, mai arată sursa citată.

Vezi mai jos interviul filmat!