Cu jucătorul orădean al echipei CSM Andrei Ciordaş în componenţă, echipa naţională U18 de baschet masculin a României a debutat cu dreptul la Campionatul European - Divizia B, competiţie care se desfăşoară în această perioadă în Macedonia.

În primul joc, tinerii jucători români au învins la limită, cu scorul de 76-75, formaţia Slovaciei. A fost o partidă foarte echilibrată, care pe sferturi a consemnat scorurile: 22-18, 17-22, 17-16 şi 20-19.

Orădeanul Andrei Ciordaş, care este şi cel mai tânăr component al echipei CSM, a avut o contribuţie majoră la această victorie. Din totalul de 40 de minute, el a bifat 34 minute, înscriind şi 16 puncte.

Potrivit site-ului oficial al CSM Oradea, Ciordaş a avut 9 recuperări, dintre care 5 ofensive, 3 intercepţii şi tot 3 posesii piedute.

Ciordaş a fost liderul echipei României la mai multe capitole - minute jucate, recuperări, recuperări ofensive şi intercepţii -, fiind al doilea marcator, după ieşeanul Vlad Cobzaru, care a înscris 22 puncte în jocul cu slovacii.

În următorul joc de la Europenele din Macedonia, echipa României întâlneşte vineri reprezentativa Suediei. În primul său joc, echipa nordică a obţinut o victorie mult mai clară în confruntarea cu Elveţia.