Andrei Mandache, jucător care a debutat în prima ligă a României alături de CSM Oradea, se întoarce la clubul orădean. Reprezentanţii acestuia au anunţat, marţi seară, pe site-ul oficial, că jucătorul în vârstă de 27 de ani a semnat un contract cu CSM Oradea pentru următoarele două sezoane.

Înalt de 1,91 metri şi jucător pe poziţiile 1 şi 2, Andrei Mandache se întoarce la Oradea după opt ani. Originar din Arad, baschetbalistul a fost legitimat la Oradea încă de când era adolescent. El a contibuit la promovarea echipei în primul eşalon al ţării, în sezonul 2004-2005, debutând apoi în această competiţie alături de orădeni. La 19 ani, Mandache a plecat în Statele Unite ale Americii, jucând un sezon la Winchendon (Massachusetts), potrivit site-ului csmoradea.ro.

Noul jucător al CSM-ului a evoluat în sezonul recent încheiat alături de U BT Cluj-Napoca. El a bifat 27 prezenţe în Liga Naţională, 2 în Cupa României şi 6 în FIBA EuroChallenge. Andrei a avut medii statistice de 8.1 puncte, 2.3 recuperări, 1.4 pase decisive şi 1.1 intercepţii cu 1.2 posesii pierdute pentru 7.1 la eficienţă în LNBM. Totodată, Mandache a avut procentaje de 48% la două puncte, 37% la trei puncte, respectiv 63% la linia de pedeapsă.

În cele şapte sezoane jucate pentru alte echipe din România, Andrei Mandache a contabilizat 40 de prezenţe în cupele europene, având cinci campanii în playoff-ul campionatelor naţionale, respectiv cinci prezenţe în fazele finale ale cupelor interne. Între 2005 şi 2007, pentru CSM Oradea, baschetbalistul a bifat 37 meciuri, 220 puncte, 94 recuperări, 47 pase decisive, 48 intercepţii, 21 coşuri de trei puncte, 50 de două puncte şi 57 libere.

Deocamdată despre lotul echipei orădene se mai ştie doar că Bogdan Ţîbîrnă şi Dani Popescu au în continuare contracte semnate cu CSM U Oradea. După cum se ştie, din sezonul 2015-2016, regulamentul Ligii Naţionale impune folosirea în permanenţă a unui jucător român în meciurile din campionat.

Despre străinii echipei nu s-au făcut deocamdată anunţuri. Preşedintele CSM Oradea, Florin Birta, a declarat, însă, în urmă cu câteva săptămâni că clubul va încerca să-l ţină la Oradea pe australianul Daniel Dillon, căruia i s-a făcut o ofertă în acest sens.