Unul dintre absolvenții de liceu din Bihor care, în 2020, au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, Andrei Mălan, demonstrează în continuare aptitudini academice.

Vara aceasta, tânărul a absolvit specializarea Informatică Economică, la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universtății Babeș-Bolyai ca șef de promoție. Cu media 9,89 după cei trei ani de facultate, Andrei a fost primul între cei aproape 200 de colegi de-ai săi.

Tânărul recunoaște că anii de facultate au fost o provocare, îndeosebi din cauza pandemiei. „Primul an și jumătate de studiu a fost online, am mers fizic în facultate abia în semestrul 4 din totalul de 6. Primele trei semestre nici nu m-am simțit student, eram acasă, iar după ce am început cursurile fizic, am fost nevoit să reînvăț să învăț. Într-un fel înveți pentru activități fizice, altfel pentru cele online”, a declarat Andrei Mălan, marți, pentru BIHOREANUL.


La festivitatea de absolvire, Andrei Mălan a fost felicitat de rectorul UBB, Daniel David, și de decanul FSEGA, Răzvan Mustață

Spune vădit, însă, că anii de facultate n-au fost ușori: profesorii au fost exigenți cu studenții.

„Au fost examene grele, cu profesori fermi, care au avut multe pretenții, așa cum e și normal pentru o facultate prestigioasă. Doar așa se asigură pregătirea temeinică a studenților”, a mai spus tânărul.

Secretul lui pe drumul spre deținerea șefiei de promoție? „Munca, perseverența și exigența cu propria persoană. În fiecare zi trebuie să încerci să devii cea mai bună versiune a ta”.

Orădeanul va continua studiile de masterat tot la UBB, la aceeași facultate, dar în același timp se gândește să își caute un job în IT. 


În 2020, Andrei Mălan s-a numărat printre cei cinci elevi din Bihor cu media 10 la Bac

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!