Premierul Victor Ponta a anunţat că va trimite miercuri Preşedinţiei propunerile de numire a Ecaterinei Andronescu în postul de ministru al Educaţiei şi a lui Puiu Haşotti pentru funcţia de ministru al Culturii.

Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat, marţi seară, că se retrage din Guvern. Diaconu a fost declarat definitiv incompatibil, după ce instanţa supremă a respins, marţi, recursul acestuia privind hotărârea prin care Agenţia Naţională de Integritate a constatat că se află în incompatibilitate întrucât a fost senator şi director al Teatrului Nottara.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat că i-a propus premierului Victor Ponta preluarea şefiei Ministerului Culturii de către senatorul PNL Puiu Haşotti.

Liberalul Puiu Haşotti, nominalizat ca ministru al Culturii în locul lui Mircea Diaconu, este doctor în ştiinţe istorice, membru PNL din 1990 şi parlamentar din 1996, iar după ce a lucrat ca muzeograf şi cercetător, el este în prezent conferenţiar la Universitatea Ovidius Constanţa.

Premierul a declarat că există posibilitatea ca Ecaterina Andronescu (PSD) să fie propunerea sa pentru portofoliul Educaţiei, el precizând că nu a luat încă o decizie în acest sens şi că va face propunerea odată cu cea de la Cultură.