Gropoiul de pe strada Sovata, lângă fostul restaurant Vandana, riscă să se permanentizeze.

După cum BIHOREANUL a mai scris, groapa din trotuar a fost făcută de angajații Companiei de Apă Oradea încă din primăvara acestui an, răstimp în care în ea au început să crească bălării, pentru intervenţii la conducta de canalizare care subtraversează cursul Crişului Repede.

Săpătura a fost necesară pentru ca muncitorii CAO să aibă acces pentru a face decolmatarea periodică a reţelei, cu scopul de a preveni umplerea cu mizerie a beciurilor clădirilor din aval.

În încercarea de a desfunda canalizarea, la începutul acestei săptămâni angajaţii CAO au scos din conductă o remorcă de mizerii, de la şerveţele umede la scutece. Cel mai probabil acestea au fost aruncate de orădeni în toalete, deşi acest lucru este interzis.

"În ciuda intervenţiei conducta nu şi-a revenit în totalitate la debitul proiectat, semn că este, în continuare, colmatată, iar la o ploaie mai puternică se va înfunda la loc", a explicat pentru BIHOREANUL un angajat al CAO.

În aceste condiţii, operatorul de apă şi canalizare nu poate acoperi groapa din trotuar, pentru a putea interveni rapid, în caz de nevoie, la desfundarea conductei.

Deşi mai simplu ar fi ca orădenii să nu mai arunce mizerii în toaletă, iar lucrurile să se rezolve de la "sursă"...