Au dat "Log Off" şi au ieşit să alerge în aer liber. Peste 150 de persoane, angajaţi ai unor firme din Oradea, au participat, duminică dimineaţă, la Crosul Companiilor, organizat în Parcul Brătianu, cu scopul de a promova sportul în aer liber şi pentru a scăpa de sedentarismul muncii din birou.

Evenimentul, care a început la ora 10, cu probele de individual, a adunat împreună angajaţi şi şefi ai unor companii precum Banca Transilvania, Celestica, Plexus, Plastor, Faist Mekatronic, Capirom, QuBiz, RCS & RDS sau Selina.

Alergătorii au avut de parcurs aleea ce înconjoară parcul de 5 ori, distanţa măsurând aproximativ 5.000 de metri.

În vreme ce o parte dintre ei au îmbrăcat tricouri cu mesaje precum "Log Off, Shut Down, Go Run" şi au alergat cât au putut mai bine sfidând ploaia, colegii şi familiile le făceau galerie de pe margini.

În final, proba individual masculin a fost câştigată de Deme Jozsef (reprezentant al I.F. Deme Molnar), pe locul doi clasându-se Andrei Revnic (de la firma Hit Spedition), iar pe 3 - Cătălin Petroiescu (Plexus). La feminin, locul întâi a revenit Adrianei Petricica (Plastor), locul al doilea a fost ocupat de Vegh Kinga (Celestica), iar pe locul trei s-a clasat Mihaela Ivan (Connectronics).

La secţiunea echipe, la masculin, cea mai rapidă s-a dovedit "Plastor montaj" (Plastor), urmată de "Holcim team" (Holcim) şi "Team Runners" (Plexus). La feminin, pe locul întâi s-a clasat "Selina team" (Selina), urmată de "F1 Capirom" (Capirom) şi "Fete BT" (Banca Transilvania).

"Am vrut să sărbătorim în felul nostru Ziua Oraşului, însă evenimentul a fost independent de activităţile organizate de Primărie. La start s-au înscris 158 de concurenţi", a precizat BIHOREANULUI Anca Berlo, responsabilul din Oradea al Runners Club Cluj Napoca, organizatorul evenimentului.

Crosul Companiilor promovează un mod de viaţă sănătos prin alergare, dar şi prin educaţie. Menirea evenimentului de la Oradea a fost şi pentru a stimula şi promova valori precum responsabilitatea, spiritul de echipă şi corectitudinea.