Din această lună, angajaţii Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea nu vor mai trebui să iasă în teren, ca să verifice străzile pe care au trecut utilajele RER Vest.

Operatorul de salubritate oferă acces Primăriei la sistemul informatic de monitorizare prin GPS al utilajelor de salubritate şi deszăpezire, aşa că funcţionarii vor putea vedea pe ce străzi au intrat maşinăriile, cu ce viteză au circulat ori cât au staţionat, indicatori care vor lămuri dacă angajații şi-au făcut sau nu treaba.

Accesul la acest sistem este prevăzut în contractul de salubrizare încheiat între municipalitate şi RER Vest în vara anului trecut.

„Aplicația va fi utilizată pe bază de user și parolă de către cinci angajați ai Direcției Tehnice din Primăria Oradea, responsabili de modul de desfășurare a activității de salubrizare. Până în acest moment s-a instalat aplicația pe două dintre cele 5 stații de lucru din primărie, urmând ca până săptămâna viitoare să fie instalate și celelalte trei”, se arată într-un comunicat al municipalității.

Angajații Direcției Tehnice vor putea vedea în timp real modul în care operatorul de salubritate își desfășoară activitățile de măturat mecanic stradal, deszăpezire, respectiv colectare și transport al deșeurilor de la populație. Totodată, vor urmări respectarea programului de lucru.