Rectorul Cornel Antal a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că Senatul Universităţii a luat decizia să acorde tichete de masă personalului didactic, nedidactic şi auxiliar al Universităţii Oradea cu un venit net lunar sub 700 de lei.

"Senatul Universităţii a decis, în şedinţa din 21 martie, să aprobe acordarea de tichete de masă în valoare de 200 de lei lunar. Aceasta este o măsură socială şi nu una de încurajare a performanţelor", a declarat Cornel Antal.

Rectorul a declarat că înaintea luării acestei decizii s-a făcut o analiză care a arătat că aproximativ 200 de angajaţi au venitul net sub 700 de lei, conform fişelor fiscale. 

"S-au luat în calcul veniturile totale pe care aceştia le au, indiferent că ele provin de la Universitate sau de la orice altă instituţie. Majoritatea celor care vor beneficia de această măsură sunt angajaţi ca personal nedidactic, portari, femei de serviciu. Mă îndoiesc că vreun conferenţiar universitar are un venit sub 700 de lei", a mai precizat Antal.

Potrivit acestuia, tichetele de masă vor fi acordate începând cu luna aprilie, iar efortul financiar reprezintă 0,6% din fondul de salarizare al Universităţii.