Angajatorii care preferă să lucreze cu elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor au parte de beneficii. "Aceştia primesc, pentru fiecare elev şi student, un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj", se arată într-un comunicat transmis de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Potrivit informării, beneficiul se acordă în baza legii nr. 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, la cererea angajatorului. Perioada maximă de acordare a stimulentului este de 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic.

"Stimulentul se acordă angajatorilor lunar, proporţional cu timpul efectiv lucrat de către elevii şi studenţii în cauză pe perioada de vacanţă din luna respectivă, fără a depăşi numărul de ore corespunzătoare programului normal de lucru. Stimulentul nu se acordă pentru perioada concediului de odihnă cuvenit", se mai arată în comunicat.

Cei interesaţi pot obţine informaţii suplimentare la sediul AJOFM Bihor din Oradea, str. Transilvaniei, nr. 2, persoana de contact Pavel Haragos, tel. 0359-800.961.