Traian Hălmăjan, angajatul în vârstă de 61 de ani al Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Crişuri care dispăruse joi în zona localităţii Peştiş, a fost găsit sâmbătă seară de echipele de căutare în Valea de Şinteu, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Pentru căutarea lui s-au mobilizat aproximativ 70 de persoane, inclusiv voluntari ABA Crişuri. "Administraţia Bazinală de Apă Crişuri mulţumeşte tuturor pentru implicare întrucât, azi (sâmbătă, n.r.), după 6 ore de căutări, colegul nostru Traian Hălmăjan a fost găsit în viaţă. La ora actuală este la spital în terapie intensivă", a declarat Dumitru Voloşeniuc, directorul instituţiei.

Traian Hălmăjan s-a aflat joi, 27 iunie, pe teren în zona localităţii Peştiş. După orele de program, şi-a anunţat superiorul că vrea să viziteze mănăstirea Poiana Florilor. Ultimul apel dat familiei a fost la ora 21:06, iar coordonatele GPS au arătat că se afla la 9 km vest de mănăstire.

"Din informaţiile pe care le cunoaştem reiese că, din cauza ploii abundente căzute în zonă, bărbatul s-a rătăcit. A fost găsit după 42 de ore de la dispariţie în Valea de Şinteu la aproximativ 3 km de mănăstirea Poiana Florilor", mai precizează reprezentanţii ABA Crişuri.