Cancelarul german Angela Merkel a leşinat sâmbătă, în pauza spectacolului de operă "Tristan şi Isolda" din cadrul prestigiosului festival de operă Wagner de la Bayreuth.

Potrivit Bild, Angela Merkel se afla în restaurantului operei a leşinat şi a căzut de pe scaun, dar în mai puţin de două minute şefa guvernului, în vâstă de 61 de ani, şi-a revenit. 

Cea mai puternică femeie din lume, potrivit Forbes, şi-a arătat din nou calităţile şi a rămas în continuare să urmărească spectacolul. Le-a spus chiar ziariştilor, la final, că i-a plăcut mult. În schimb, nu a mai fost prezentă la recepţia de după spectacol, notează Bild, citat de digi24.ro.

Publicaţia germană scrie că a mai fost un incident similar şi în prima zi a unei conferinţe a partidului lui Merkel, CDU, desfăşurată la Koln, iar atunci problema de sănătate a fost pusă pe seama stresului şi deshidratării. Merkel a leşinat în timpul unui interviu pentru ZDF.

Presa germană a remarcat, după negocierile-maraton cu Grecia, că Angela Merkel a apărut extrem de obosită şi vizibil marcată fizic.

Angela Merkel sosise sâmbătă la Operă la braţ cu soţul ei, foarte surâzătoare, îmbrăcată cu un taior cu fustă lungă de culoare turcoaz.