Agenţia Naţională de Integritate a făcut publică, marţi, o listă cu 15 edili din ţară care au fost găsiţi în stare de incompatibilitate şi conflict de interese de natură administrativă. Printre aceştia se numără şi primarul comunei Sânmartin, Lucian Popuş.

"Lucian Popuş s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 5 iunie 2008 - 25 noiembrie 2013, întrucât a deţinut simultan funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al Consiliul Local al Comunei Sânmartin în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Distrigaz Vest SA Oradea, încălcând astfel dispoziţiile art. 87, alin 1, lit. F, din Legea nr. 161/2003", se arată în în comunicatul făcut public marţi de ANI.

Articolul de lege citat de Agenţia de Integritate arată că "funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu (...) funcţia de (...) administrator al societăţilor comerciale, funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional".

Contactat de BIHOREANUL, Popuş a afirmat că va ataca în instanţă decizia Agenţiei Naţionale de Integritate. "Am aflat din presă de această decizie. Eu n-am nicio reţea de gaz pe raza comunei Sânmartin, deci nu-mi fac nicio grijă. Voi ataca decizia ANI. Nu e nicio incompatibilitate, pentru că nu există niciun interes local", a declarat Lucian Popuş.