Agenţia Naţională de Integritate (ANI) extinde cercetările în cazul lui Eduard Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, scrie portarul rtv.net. Soţia ministrului urmează să fie verificată de inspectorii de integritate, după ce aceştia au constat că Hellvig nu-şi poate justifica o parte din avere.

Potrivit aceleiaşi surse, aceste acuzaţii i-au fost aduse demnitarului în urma unui împrumut pe care Eduard Hellvig l-ar fi făcut de la socrul său, Viorel Dumitraş, fost bugetar (ofiţer de Poliţie, fost şef al Inspectoratelor de Poliţie Sălaj şi Bihor), în valoare de 145.000 de euro.

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului a fost găsit incompatibil de ANI deoarece în perioada 7 mai - 31 octombrie a deţinut pe lângă funcţia ministerială cea de director la firma Sintezis Birotica din Oradea, a fost angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

În punctul de vedere transmis Agenţiei, Hellvig a menţionat că nu deţine funcţia de director al Sintezis Birotica şi nici nu a exercitat această funcţie în niciun moment pe parcursul ultimilor ani. Liberalul avea, de fapt, contractul de muncă suspendat de mai mulţi ani, odată ales parlamentar.

Contrar celor afirmate de către Hellvig în punctul de vedere depus la dosarul de evaluare, Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a comunicat Agenţiei faptul că încetarea efectivă a contractului individual de muncă a fost operată, formal, abia la data de 31 octombrie 2012.

Citeşte pe aceeaşi temă: Eduard Hellvig, acuzat de incompatibilitate pentru că a fost directorul unei firme din Oradea şi Hellvig nu mai e de 7 ani director la Sintezis: "ANI a intrat în campanie electorală"