În cazul lui Adrian Simionescu, pe numele său de scenă Adrian Minune, Agenţia Naţională de Integritate (ANI) s-a sesizat din oficiu, în 14 noiembrie 2008.

ANI susţine că manelistul nu şi-a respectat, în calitate de consilier în Consiliului Local al Comunei Ştefăneştii de Jos, dispoziţiile legale referitoare la completarea şi depunerea declaraţiilor de avere aferente anului fiscal 2007.

Cântăreţul Adrian Minune a fost validat în funcţia de consilier local al comunei Ştefăneştii de Jos din judeţul Ilfov în 9 iulie 2008. În luna noiembrie a aceluiaşi an, ANI l-a amendat pe Minune pentru că nu a depus în termenul legal declaraţiile de avere şi interese. După ce le-a depus însă, ANI a constatat că a trecut eronat date. De pildă, la rubrica terenuri-imobile, manelistul nu a menţionat că are un teren în Corbeanca.

Nici datoriile nu şi le-a declarat integral, Minune fiind acuzat că nu a menţionat contractul de leasing financiar pentru un imobil.

Şi privitor la veniturile din 2007 artistul are probleme. Nu a menţionat niciun venit, însă Finanţele l-au depistat că a primit bani din cedarea folosinţei bunurilor şi din activitatea prestată ca "muzician".

În declaraţia de interese, Adrian Simionescu nu a menţionat că este membru PD şi nici firmele la care este asociat, respectiv administrator.