Zoo Oradea copiază moda occidentală şi dă drumul adopţiilor la distanţă. Începând de marţi, bihorenii pot să devină "părinţi" pentru oricare animal din cele 650 care trăiesc în Grădina Zoologică. "Bineînţeles, animalul rămâne în ţarcul lui", a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, adminsitratorul Zoo, Bimbó Szuhai Tibor.

Practic, iubitorii de animale au de acum posibilitatea ca, pentru 100 lei pe an, să primească certificatul de părinte adoptiv al unui animal ales. Pentru persoane juridice, preţul unei adopţii este de 500 lei. "Toţi banii vor fi folosiţi pentru îmbunătăţirea condiţiilor fizice şi psihice ale animalelor", a mai spus Bimbó.

Părinţii adoptivi vor avea un tratament special la Zoo Oradea: în ultima sâmbătă din aprilie şi în prima sâmbătă din octombrie vor celebra Ziua Părinţilor Adoptivi, cu activităţi dedicate lor.

Adopţia poate fi făcută şi pe numele unei alte persoane, astfel că un certificat de acest gen poate fi făcut cadou.

Primul părinte adoptiv din Zoo Oradea este biologul Anna Marossy, care a adoptat o suricată. "Nu mă las până nu le adopt pe toate. Cu cât cunosc mai bine oamenii, iubesc mai mult animalele", l-a citat Marossy pe Micul Prinţ, personajul lui Antoine de Saint-Exupery, explicându-şi astfel gestul.

Următorul părinte adoptiv a fost Beatrice Szuhai, care, în numele blogului ei Beautify by Beatrice, a adoptat un leopard, în timp ce firma la care lucrează, Lotus Center, a adoptat un jaguar. Totodată, Cinema Cortina Digiplex a adoptat "vedeta" Zoo Oradea, ursul Bobby.

În total, la Zoo Oradea sunt 650 de exemplare de animale din 150 de specii. Recent, în grădină s-au născut un pui de ponei şi un şarpe regal. Tot "made in Oradea" este şi Virgulă, puiul uneia dintre cele două familii de suricate din Zoo.