Prezentarea de modă a Victoriei Beckham din cadrul Săptămânii Modei de la Paris a fost perturbată de activiştii pentru protecţia animalelor, notează Reuters.

În timpul show-ului de modă care a avut loc la hotelul Salomon de Rothschild, de lângă Champs Elysees, trei activişti ai organizației PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) au intrat pe podium în timp ce modelele defilau, ţinând în mâini pancarte pe care scria "Trăiască pielea vegană" şi purtând tricouri cu mesajele "Întoarceţi spatele pieilor de animale" şi "Animalele nu sunt materiale". 

Protestatarii au fost forțați rapid de agenţii de securitate să părăsească scena.

În timp ce Victoria Beckham saluta publicul la sfârşitul prezentării, una dintre femei a reuşit să se strecoare din nou pe podium.

Fosta componentă a trupei Spice Girls, care a intrat în scenă sprijinită de două cârje din cauza unei accidentări la sală, a prezentat în cadrul Săptămânii Modei de la Paris o colecţie de rochii transparente şi paltoane pentru sezonul de toamnă-iarnă.

La eveniment au fost prezenţi, printre alţii, David Beckham şi cei trei copii ai cuplului. 

Ulterior, organizaţia PETA a publicat pe site-ul propriu un articol în care spune că brandul Victoriei Beckham a interzis folosirea blănii naturale şi a pielii exotice în colecţiile sale, dar că încă foloseşte o cantitate mare de piele naturală pentru articolele vestimentare, în special piele de viţel.

"Niciun articol de îmbrăcăminte sau accesoriu nu merită sacrificarea şi jupuirea violentă a unui animal sensibil şi inteligent. O îndemnăm pe Victoria Beckham să apeleze în schimb la inovaţiile etice şi ecologice disponibile astăzi, cum ar fi pielea de ultimă generaţie din mere, struguri, ananas, ciuperci şi multe altele", a declarat Mimi Bekhechi, vicepreşedintele PETA Europa.

Săptămâna Modei de la Paris se desfăşoară până pe 5 martie, iar la acest eveniment participă şi mărci de lux precum Chanel, Dior, Hermes sau Louis Vuitton.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!