La împlinirea a 155 de ani de la unirea corpurilor grănicereşti, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea alături de Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră "Avram Iancu" au organizat o şedinţă festivă cu avansări în grad, precum şi cu momente muzicale oferite de fanfara poliţiştilor de frontieră şi de poliţişti care fac parte din Ansamblul "Stelele Bihorului". 

La şedinţa festivă a participat prefectul Ioan Mihaiu – care i-a felicitat pe poliţişti pentru activitatea lor –, reprezentanţi ai poliţiei de frontieră maghiare, precum şi reprezentanţi ai celorlalte arme din cadrul Ministerul Afacerilor Interne. Este vorba despre şeful IPJ Bihor, chestor Alin Haniş, şeful ISU Crişana, colonel Sorin Caba, directorul Penitenciarului Oradea, comisar şef Lucian Ţîrţiu. 

Amfitrioana evenimentului a fost comisar-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, în timp ce diplomele au fost înmânate de chestorul Marin Bondar, şeful instituţiei, respectiv de comisarul şef Ionel Hotnoga, directorul Şcolii "Avram Iancu". 

În cadrul festivităţii, după citirea mesajului Inspectorului General al Poliţiei de Frontieră Române, au fost avansaţi în gradul profesional următor, înainte de termen, 13 poliţişti de frontieră, 5 ofiţeri şi 8 agenţi, care au avut rezultate deosebite în combaterea migraţiei ilegale, contrabandei cu ţigarete şi a traficului ilicit cu produse de tutun. Pe lângă diplome, doamnele şi domnişoarele au primit şi câte un trandafir. 

Astfel au fost avansaţi la gradul următor: comisar Claudia Ciurdar, subcomisar Dinu-Nicolae Gîca-Bîrsan, subcomisar Dan-Gabriel Filip, subcomisar Cosmin-Daniel Honea, subinspector Ştefana-Ioana Popa, agent şef Cosmin-Emanuel Murg, agent şef, Corneliu Birău, agent Larisa Danci, agent Andreea Claudia Tornea, agent şef Claudiu Mihu, agent şef adjunct Dumitru Popa, agent şef adjunct Miloacă Marius şi agent Nicolae-Ioan Caba. 

De asemenea, din cadrul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră Oradea a fost avansat în gradul profesional următor înainte de termen un ofiţer de poliţie. 

În plus, poliţiştii de frontieră au înmânat plachete de recunoştinţă colegilor de la poliţia de frontieră din Ungaria, dar şi diplome jurnaliştilor acreditaţi pe lângă ITPF Oradea. 

Evenimentul s-a încheiat cu două momente muzicale. Întâi, fanfara Şcolii Poliţiei de Frontieră a interpretat melodii militare, iar apoi poliţişti din cadrul ITPF Oradea şi al Şcolii, care fac parte, totodată, şi din Ansamblul "Stelele Bihorului" au adus în faţa audienţei melodii şi dansuri populare, inclusiv o piesă specifică folclorului maghiar. 

Pe 24 iulie 1864, Alexandru Ioan Cuza a semnat Înaltul Decret Domnesc nr. 893, prin care se realiza unirea corpurilor grănicereşti "de dincoace şi dincolo de Milcov" şi integrarea lor în cadrul armatei sub autoritatea nemijlocită a Ministerului de Război. Ulterior, 24 iulie a devenit Ziua Poliţiei de Frontieră. 

Tot pe 24 iulie se împlinesc 20 de ani de la data înfiinţării Poliţiei de Frontieră prin unificarea trupelor grănicereşti cu cele de control trecere frontieră.

Pentru a marca cele două aniversări, ITPF Oradea mai organizează zilele acestea şi un turneu de fotbal, un concurs de pescuit la Paleu şi un concurs culinar la Valea lui Mihai.