Bihorenii sunt chemaţi, sâmbătă, în curtea berăriei artizanale Bers Nova, din Parcul Industrial Borş, la un concert aniversar al formaţiei orădene Celelalte Cuvinte, care, în urmă cu 40 de ani, a susţinut primul concert, iar de atunci şi-a câştigat un loc important în muzica rock din România. 

Fanii îi vor asculta pe Marcel Breazu (bas), Leontin Iovan (tobe), Ovidiu Roşu (vioară şi inginer de sunet), Marius Pop (chitară) şi Călin Pop (voce şi chitară). Marius, fiul lui Călin Pop şi chitarist apreciat, s-a alăturat nu de multă vreme formaţiei. 

Concertul aniversar este programat pe 7 mai, de la ora 20. Invitată în deschidere este trupa locală Specimenul 45.

Biletele se vând pe site-ul bersnova.ro la preţul de 70 de lei. Se vor putea cumpăra, însă, şi de la intrarea în berărie.

Celelalte Cuvinte a fost lansată la Timişoara, unde studiau tinerii orădeni care au fondat-o, Călin Pop, Leontin Iovan şi Marcel Breazu, cooptându-i în formaţie şi pe Radu Manafu şi Ovidiu Roşu.

Primul lor concert a fost pe scena Casei Studenţilor din Timişoara, la finalul anului 1981. Cu coveruri, iar din 1982 numai cu compoziţii proprii, Celelalte Cuvinte a prins imediat pe scena festivalurilor studenţeşti, nu doar din Timişoara, ci din toată ţara.

"Rockul era o formă de luptă, era fructul oprit, era mai occidental. Oamenii se simţeau liberi la concerte", povestea, pentru BIHOREANUL, liderul formaţiei, Călin Pop.  

De-a lungul deceniilor, Celelalte Cuvinte a lansat piese intrate în antologia rockului românesc, printre care "Dacă vrei", "O să am", "Un sfârşit e un nou început" şi "Iarbă prin păr". Celelalte Cuvinte a colaborat, de asemenea, cu ilustrul Florian Pittiş, spre exemplu pentru piesa "Fântâna suspinelor", pe care folkistul a recitat versurile poeziei "Era o fântână" a Elenei Farago. 

În ultimele luni, Celelalte Cuvinte a susţinut mai multe concerte aniversare prin ţară, pentru a marca 40 de ani de existenţă. 

Tot în acest weekend, la Bers Nova va concerta formaţia de metal progresiv White Walls.

Concertul va avea loc duminică, 8 mai, de la ora 19. Formaţia va prezenta publicului "Grandeur", ultimul material discografic lansat pe 23 octombrie 2020.

Nu vor lipsi piesele celebre care au propulsat formaţia pe scena "progressive" din România, transmit organizatorii. Pentru acest concert, biletele se vând pe site-ul Bers Nova cu 60 de lei, iar la intrare vor costa 70 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!